Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova

Începând cu 1 februarie 2021, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea din partea Suediei, Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”. Proiectul, cu durata de 40 de luni, are ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

În cadrul acestei inițiative vor fi finanțate trei platforme ale societății civile pentru promovarea politicilor mai incluzive în domeniile mediului de afaceri și ocupării forței de muncă, comerț și antreprenoriat social.

Proiectul va sprijini 10 fonduri de antreprenoriat care vor oferi asistență tehnică și financiară pentru activitățile economice ale tinerilor aflați în afara sistemului de educație, formare și ocupație profesională, va finanța 10 consorții ale organizațiilor societății civile care vor dezvolta și oferi servicii de angajare incluzivă pentru grupurile vulnerabile. În cadrul proiectului va fi oferită finanțare pentru crearea și dezvoltarea a 15 întreprinderi sociale care vor integra persoane vulnerabile pe piața muncii și vor fi finanțate 6 centre regionale de suport în afaceri.