Au fost desemnați finaliștii Apelului II de propuneri de proiecte în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene în Regiunea de Dezvoltare Sud

La data de 23 noiembrie 2020, Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul” a lansat Apelul II de proiecte în cadrul Programului de granturi locale al UE pentru Regiunea de Dezvoltare Sud.

Programul de Granturi Locale (PGL) se realizează în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Apelul II de granturi a fost focusat pe proiecte care vin să sprijine și să aprofundeze intervențiile de abilitare a cetățenilor în regiunile în care se implementează proiecte finanțate de Uniunea Europeană „Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, precum și de Eficiență Energetică în clădirile publice” implementate în cooperare cu proiectul GIZ „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, dar și să sporească rezistența populației regiunii la situațiile de criză. 

În urma unui proces minuțios de evaluare, pentru finanțare au fost aprobate propunerile de proiect depuse de următoarele OSC-uri:

1. Asociația Obștească „For Happiness”, or. Basarabeasca

2. AO Kaizen Grup, or. Basarabeasca

3. Asociația Obștească Centrul de Dezvoltare Durabilă ”Rural21”  r. Ștefan Vodă

La moment, echipa CONTACT-Cahul împreună cu echipele OSC-urilor, sunt la etapa de adaptare a propunerilor de proiecte și pregătirea contractelor de grant.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în regiunea de dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 - septembrie 2021.